Αν περιμένεις πώς και πώς να μάθεις αν είσαι έγκυος, το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος δεν περνάει. Θέλεις να μάθεις το αποτέλεσμα εδώ και τώρα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει στις 3 τα ξημερώματα.

Αν, λοιπόν, δεν έχεις πρόσβαση στα αξιόπιστα τεστ εγκυμοσύνης που μπορείς να βρεις σε πολύ οικονομικές τιμές στη Hometest, τότε σου προτείνουμε μερικούς πολύ εύκολους τρόπους για σπιτικό τεστ εγκυμοσύνης με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο νοικοκυριό μας.

Τεστ εγκυμοσύνης με λάδι

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ελαιόλαδο ως εξής: Ρίξε 2-3 σταγόνες στο δοχείο, όπου έχεις συλλέξει τα ούρα. Περίμενε μερικά λεπτά και παρατήρησε την αντίδραση. Αν οι σταγόνες ενωθούν και σχηματίσουν μια μεγάλη ενιαία σταγόνα ή αν δημιουργηθούν φυσαλίδες, τότε οι λαϊκές δοξασίες λένε ότι αυτό σημαίνει εγκυμοσύνη.

 

Τεστ εγκυμοσύνης με αλάτι

Σε αυτή την παραλλαγή του τεστ εγκυμοσύνης, στα πρωινά ούρα ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας αλάτι και περιμένεις 5-10 λεπτά. Υποτίθεται ότι σε περίπτωση εγκυμοσύνης το αλάτι θα σχηματίσει κρυστάλλους ή μικρά λευκά κομμάτια.

 

Τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη

Στο τεστ εγκυμοσύνης με ζάχαρη, θα πρέπει στα ούρα να ρίξεις 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να περιμένεις να δεις πώς και αν θα διαλυθεί. Αν διαλυθεί εύκολα, τότε δεν είσαι έγκυος. Αν, όμως η ζάχαρη πήξει σε ορισμένα σημεία και δεν διαλυθεί, ενδεχομένως αυτό είναι σημάδι εγκυμοσύνης.

 

Τεστ εγκυμοσύνης με χλωρίνη

Το τεστ αυτό χρειάζεται προσοχή, ώστε να μην προκληθεί κάποια επικίνδυνη αντίδραση. Η μέθοδος εδώ γίνεται αντίστροφα, δηλαδή θα ρίξεις τα ούρα στη χλωρίνη και όχι το αντίθετο. Στο δοχείο με τη χλωρίνη θα πρέπει να προσέξεις, ώστε η ποσότητά της να είναι μικρή, δηλαδή όχι περισσότερο από μία κουταλιά της σούπας. Αν, όταν ρίξεις τα ούρα, το μίγμα αφρίσει έντονα, τότε θεωρείται ότι είσαι έγκυος.

 

Τεστ εγκυμοσύνης με σόδα

Ίδια ακριβώς μέθοδος είναι και το τεστ εγκυμοσύνης με σόδα, μόνο που αντί για χλωρίνη, βάζεις μαγειρική σόδα (μια κουταλιά της σούπας). Ρίχνεις στο δοχείο με τη σόδα τα ούρα και παρατηρείς αν θα αφρίσει έντονα το μίγμα, κάτι που σχετίζεται με εγκυμοσύνη.

 

Τεστ εγκυμοσύνης με σαμπουάν

Σε αυτή την παραλλαγή, ρίχνεις στα ούρα μερικές σταγόνες σαμπουάν και περιμένεις για λίγα λεπτά. Αν το μίγμα δημιουργήσει φυσαλίδες ή αφρούς, είναι σημάδι ότι είσαι έγκυος.

 

Πόσο αξιόπιστα είναι τα DIY τεστ εγκυμοσύνης;

Η λογική πίσω από τα τεστ εγκυμοσύνης με σπιτικά υλικά είναι ότι στα ούρα της εγκύου βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση η ορμόνη β-χοριακή γοναδοτροπίνη, η οποία δημιουργεί χημική αντίδραση με διάφορα υλικά, όπως η χλωρίνη ή η σόδα. Και αυτό επειδή η σύσταση των ούρων είναι διαφορετική σε σχέση με μιας γυναίκας που δεν είναι έγκυος.

Αυτές οι μέθοδοι, πάντως, δεν έχουν καμία επιστημονική βάση ούτε έχουν αποδειχθεί με την παρατήρηση. Με λίγα λόγια, μπορεί το μίγμα να αφρίσει είτε είσαι έγκυος είτε δεν είσαι.

Ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις τα πρώτα πρωινά ούρα, ακόμα και αν έχεις αρκετές ημέρες καθυστέρηση, δεν είναι τόσο ευαίσθητα αυτά τα σπιτικά υλικά, ώστε να κάνουν μια εντελώς διαφορετική χημική αντίδραση σε σχέση με τα ούρα μιας μη εγκύου.

Άλλωστε, γιατί να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία; Με τα αξιόπιστα τεστ εγκυμοσύνης της Hometest μπορείς να μάθεις αν είσαι έγκυος ακόμα και πριν την καθυστέρηση. Μάλιστα, τα τεστ βγαίνουν και σε ταινίες, για να είναι πολύ οικονομικά και να μπορείς να προμηθευτείς πολλά, ώστε να μην ξεμένεις ποτέ.

Έτσι, θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να μάθεις αν είσαι έγκυος με ένα έγκυρο αποτέλεσμα, αφού η ευαισθησία των τεστ είναι υψηλή και ανιχνεύουν την ορμόνη hCG ακόμα και σε πολύ πρώιμο στάδιο.